op5 öppnar kontor i Tyskland

Företaget op5 utvecklar programvara för övervakning och administration av IT-system. op5 ser en stark tillväxt och öppnar nu sitt första kontor utanför Skandinavien. Kontoret är beläget i München i och kommer att vara bas för verksamheten i Tyskland, Österrike och Schweiz.


Den tyska marknaden ligger i framkant när det gäller användning av programvaror med öppen källkod. Som leverantör av produkter baserade på öppen källkod ser op5 en stor möjlighet att bygga vidare på framgångarna i Skandinavien vid inträdet på den tyska marknaden. I takt med att lösningar baserade på öppen källkod blir allt vanligare, ökar också efterfrågan på företagsanpassade lösningar.

”Vi är övertygade om, att många av dem som tidigt började använda lösningar baserade på öppen källkod, uppskattar fördelarna, men att de också upptäckt att de kan vara tid- och resurskrävande att underhålla. För många företag kan detta innebära en påfrestning för de begränsade interna IT-resurserna och driva upp totalkostnaden för lösningen. Som leverantör hjälper vi våra kunder få en smidig lösning som inte kräver lika mycket underhåll samtidigt som kunden kan behålla fördelarna med öppen källkod”, säger Jan Josephson, vd för op5.

Enligt Jan Josephson, utvecklas op5 starkt på både den egna nordiska hemmamarknaden och internationellt, där den tyska marknaden visar särskilt intresse. op5 intensifierar därför satsningen genom att rekrytera lokal kompetens, skriva kontrakt med nya partner och öppna ett kontor. Kontoret i München kommer att bemannas av Christian Anton. Christian har stor erfarenhet inom utformning och implementering av nätverksövervakning och nätverksdrift. Han kommer att arbeta som produktspecialist för op5. Christian kommer att ha ett nära samarbete med op5:s lokala partners ConSol Gmbh, Mabunta och Bacher System för att leverera bästa möjliga tjänster till nya kunder i regionen.

op5 är ett marknadsledande företag, inom utveckling av Open Source Management-lösningar, som tar fram och tillhandahåller programvara baserad på öppen källkod för övervakning och administration av IT-system. Huvudprodukten är op5 Monitor, en kraftfull men samtidigt lättanvänd programvara för nätverksövervakning. Bland op5:s kunder märks organisationer som Volvo, SAAB, Amnesty International, DVB Bank, Time Warner Cable, The Linde Group, DB Schenker, Comcast, CrossKey Banking, Fortum, Bring City Mail, CSC, Electrolux, Swedish Customs och många andra statliga myndigheter, lokala myndigheter och kommuner i hela Europa. op5 grundades 2004 och har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och München samt lokala partners runt om i världen. op5 ägs av sina grundare och anställda, Pod Venture Partners och KTH Chalmers Capital.

För mer information om op5: http://www.op5.com
Följ oss på Twitter: @op5ab

För mer information:
Jan Josephson, VD, op5 – jan.josephson@op5.com
Mobil: 0707-25 09 00


background image