Movinto Fun och Oriboo utsedd till Årets IT-entreprenör

Movinto Fun har utsetts till Årets IT-entreprenör 2012 vid Guldgalan i Östersund. Priset på 10 000 kr delades ut av Dan Olofsson, grundare och styrelseordförande i Sigma, och Maths Mathson, VD för Dataföreningen i Sverige Service AB.

Motiveringen lyder:

”Med glädje, spel, lek och rörelse i fokus har de utvecklat en unik produkt som väckt stort intresse både nationellt och internationellt. Avancerad teknik i kombination med fräck design och en smula Jämtländskt tålamod har lett till en spelkonsol med attityd, Oriboo. Från Jämtländska fjäll blickar de ut över vidderna med en tydlig mission att sätta världen i rörelse.”

”Vi är mycket glada och stolta av att tilldelas priset som Årets IT-entreprenör och vill passa på att tacka alla våra medarbetare, samarbetspartners, finansiärer, kunder och återförsäljare”, säger Jin Moen och Marie Persson Björkman, grundare av Movinto Fun.

Movinto Fun sätter världen i rörelse genom att skapa innovativa produkter som får människor att röra på sig och ha kul. Oriboo är bolagets första produkt och ett världsunikt koncept – en bärbar spelprodukt fyllt med kärlek och känsla. Produkten lanserades på den svenska marknaden i augusti 2012.

www.oriboo.com


background image