COMLINK öppnar sin första 100G-tjänst med utrustning från Transmode

Transmode meddelar idag att den regionala operatören COMLINK i USA har börjat tillhandahålla tjänster för 100Gbit/s med hjälp av Transmodes TM-Series. Den första kunden som använder tjänsten är en större amerikansk operatör med behov av högkapacitetsförbindelser. Tjänsten bygger på Transmodes metrolösning för 100G och använder COMLINKs existerande fibrer och optiska infrastruktur.

COMLINK är en ledande leverantör av molntjänster och har ett omfattande regionalt nät med tusentals kilometer fiber i delstaterna Michigan, Ohio, Indiana, Illinois och Wisconsin. I november 2014 behövde COMLINK snabbt öka kapaciteten i en viktig del av nätet till 100G. Efter att ha utvärderat flera alternativ valde COMLINK att använda Transmodes innovativa 100G-lösning baserad på pluggbar optik, eftersom den uppfyllde de höga kraven på tillförlitlighet och skalbarhet samtidigt som den också kunde levereras både snabbt och kostnadseffektivt.

En viktig orsak till att Transmode vann affären var företagets förmåga att snabbt kunna leverera, installera och driftsätta den nya utrustningen i slutet av 2014, så att COMLINK kunde möta de snabbt växande behoven hos sin kund.

Det nya nätet, som byggdes med mindre än en månad mellan de inledande diskussionerna och driftsättningen, använder Transmodes TM-Series för att bära 100G som en främmande våglängd över det befintliga 10G ROADM-nätet, som har byggts av en annan leverantör. 100G-lösningen är helt kompatibel med det existerande nätet och behöver bara ny hårdvara i den nya tjänstens ändpunkter.

John Summerset, Chief Operating Officer för COMLINK säger: ”Att kunna erbjuda våra kunder nya och förbättrade tjänster har högsta prioritet för oss på COMLINK. Med den här nya 100G-tjänsten baserad på Transmodes 100G-lösning, har vi uppnått detta på en mycket kort tid och på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Lösningen var enkel att få igång och den har fungerat extremt bra i vår existerande nätinfrastruktur. Nu kan vi erbjuda 100G-förbindelser mellan vilka punkter som helst i vårt nät till våra mest bandbreddskrävande kunder.”

Björn Andersson, Vice President Americas för Transmode säger: ”Vi är mycket glada att kunna annonsera COMLINK som en ny kund i USA. Just det här nätet demonstrerar inte bara kvaliteten på vår 100G-lösning utan också hur lätt det är att integrera lösningen med optiska nät från andra leverantörer. Projektet visade också på engagemanget hos hela vårt team, som verkligen har ansträngt sig för att kunna leverera det här nätet på kort tid.”

För ytterligare information kontakta:

Ola Elmeland
Vice President Marketing & Communications
Transmode Systems AB
Telephone: +46 8 506 882 71
Email: ola.elmeland@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som gör det möjligt för fasta och mobila nätoperatörer att kostnadseffektivt hantera de ökande kapacitetsbehov som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik. Bolagets lösningar ingår i nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster. Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som till exempel Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 45 000 system hos fler än 550 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Om COMLINK
COMLINK är en ledande leverantör av molntjänster, dedicerade och virtuella privata servrar, lagring och samlokalisering i datacenter för kunder från mer än 100 länder, allt förbundet via ett eget och skyddat Ethernet stomnät med 100G bandbredd över optisk fiber (Optical Wave). Vårt privata fibernät och våra flerfaldigt certifierade (HIPAA, SSAE 16, PCI) och strategiskt lokaliserade datacenter kan erbjuda ditt företag redundanta (hot) servers, granulär backup och återställning för verklig katastrofberedskap som kan säkerställa kontinuiteten i din verksamhet.

COMLINKs snabbt växande fiberoptiska nät utgår från Michigan och sträcker sig vidare genom delstaterna i mellanvästern med närmare 10 000 km fiber och med metro-ringar som täcker områdets större tätorter. COMLINKs nätövervakningscenter är bemannat dygnet runt för att säkerställa vårt näts funktion, våra tjänsters kvalitet och att våra kunder är nöjda.

COMLINK tillhandahåller också avancerade transporttjänster som Optical Wave, Ethernet, DS1, DS3, OCx och DSL. COMLINK är den främsta leverantören av nätneutral access och Local Tandem i Michigan. COMLINK tillhandahåller även telefonitjänster som PRI, SIP, Long Distance, konferenssamtal och Hosted VoIP..

För ytterligare information om COMLINK, ring +1 855 410 5750, maila tillinfo@comlink.net eller besök www.comlink.net

Connect With Us!
Twitter: @TeamComlink
Facebook: http://www.facebook.com/TeamComlink
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/2702894?trk=NUS_CMPY_TWIT
Google+: www.google.com/+ComlinkNet

Pressmeddelande PDF


background image