FNE Finland uppgraderar till 100G med Transmodes lösning

Transmode meddelar idag att FNE Finland Oy kommer att uppgradera sitt nät med hjälp av Transmodes 100G-lösning för metronät.

FNE Finland Oy är en ledande alternativ leverantör av stomnätskapacitet, grundad av ett antal lokala telebolag för att tillgodose deras behov av ett gemensamt nät i Finland. Företaget har sedan dess vuxit och säljer nu transportkapacitet till många olika typer av kunder. Den nya 100G-utbyggnaden görs främst för att möta det ökande behovet av kapacitet till en kunds datacenter, men den kommer också att medge att fler nya tjänster kan erbjudas övriga kunder.

Transmode är redan en leverantör av infrastrukturen till FNE Finland Oys nät och Transmodes 100G-lösning för metronät var det mest ekonomiska och tekniskt mest tillförlitliga valet för FNE Finland Oy. Den utökade kapaciteten kommer att installeras under första kvartalet 2015 och utnyttjar Transmodes nya 100G-lösning för metro- och regionalnät, baserad på helt pluggbar optik och med stöd för den senaste koherenta CFP-tekniken.

Timo Hopponen, Technical Director för FNE Finland säger: ”Vi är mycket glada åt att kunna erbjuda 100G och grossisttjänster till våra kunder i hela vårt finska nät. Den nya utrustningen är lätt att placera i våra befintliga subrack och förbrukar minimalt med utrymme och energi. Allra viktigast är förstås att Transmodes lösning gör att FNE snabbt kan skala upp nätets kapacitet till låg kostnad och med låga löpande driftskostnader.”

Johan Grönlund, Vice President Sales Nordics för Transmode säger: ”Den här pågående utbyggnaden hos FNE Finland Oy visar hur våra kunder snabbt kan uppgradera till 100G utan att störa den befintliga trafiken och detta till en mycket lägre kostnad än med andra alternativ. Med Transmodes 100G-lösning ökar nu FNE Finland prestandan på sitt nät och skapar lösningar med hög kapacitet för sina kunder. Runt om i världen ser vi hur 100G nu är ett både tekniskt och ekonomiskt attraktivt alternativ för våra kunders metro- och regionalnät.”

För ytterligare information kontakta:

Ola Elmeland
Vice President Marketing & Communications
Transmode Systems AB
Telephone: +46 8 506 882 71
Email: ola.elmeland@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som gör det möjligt för fasta och mobila nätoperatörer att kostnadseffektivt hantera de ökande kapacitetsbehov som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik. Bolagets lösningar ingår i nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster. Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som till exempel Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 45 000 system hos fler än 550 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Om FNE Finland
FNE Finland Oy har Finlands mest moderna transmissionsnät. Nätet erbjuder en tillförlitlig teknisk lösning för kunder i hela Finland som snabbt behöver överföra stora mängder data med höga hastigheter. FNE Finlands optiska nät med minimal fördröjning låter företagets kunder praktiskt taget eliminera betydelsen av avstånd och levererar morgondagens telekommunikationslösningar redan idag.

Pressmeddelande (PDF)


background image