Cabildo Insular de Tenerife bygger högkapacitetsnät med utrustning från Transmode och APFUTURA

Transmode meddelar idag att Cabildo Insular de Tenerife (ön Teneriffas förvaltning på Kanarieöarna, Spanien) har byggt ett högkapacitetsnät baserat på Transmodes TM-Series och TG-Series. Förvaltningen har byggt det nya nätet för att koppla samman sina anläggningar och decentralisrade kontor och för att få höghastighetsförbindelse till datacentet och den internationella undervattenskabelstationen, D-Alix.

Det nya paketbaserade optiska nätet, som är det första i en trestegsutbyggnad för ön, binder samman förvaltningens 38 noder i ett metronät med flera ringar som täcker ön Teneriffa. Via nätet kan alla förvaltningens olika avdelningar vara anslutna till höghastighets-LAN. Nätet tillhandahåller hanterade, differentierade tjänster över ett 40-våglängders flexibelt optiskt nät som kontrolleras med näthanteringssviten EnlightenTM för paketbaserade optiska nät från Transmode. Nätet är också anslutet till den strategiska knutpunkten D-Alix på öns södra del och därmed också till de undervattenskablar som tillhandahåller internationella förbindelser med Afrika och resten av världen.

Transmode har genomfört projektet tillsammans med sin EnlightenTMekosystempartner och försäljningspartner APFUTURA, med bas i Barcelona, Spanien. APFUTURA har stått för lokalt säljstöd och för leverans av APEX, företagets system för hantering av yttre fasta nätelement. APEX har, tillsammans med näthanteringssviten EnlightenTM, använts för att definiera och planera hela nätet, både fiberdragning och placering av alla nätelement, inklusive passiva WDM-filter och förgreningspunkter. APEX är en integrerad del av EnlightenTM ekosystem.

”Efter en upphandling i full konkurrens valde vi Transmodes lösning.” säger Carlos Alonso Rodríguez, President för Cabildo Insular de Tenerife. ”Transmode var den enda leverantör som kunde erbjuda en lösning som var lätt att bygga ut och som inte behövde använda förstärkare för de avlägsna noderna. Transmode och APFUTURA uppfyllde inte bara våra behov utan överträffade dessutom våra förväntningar när det gällde kostnader, service och skalbarhet. Vårt mål är att tillhandahålla en helt felsäker och skalbar infrastruktur för kommunikation som vi kan bygga ut i framtiden för att täcka våra växande behov. Transmode och APFUTURA har hjälpt oss åstadkomma detta.”

Nätet för Cabildo Insular de Tenerife baserar sig på Transmodes EMXP-familj av paketbaserade optiska switchar som levererar Carrier Ethernet 2.0 (CE2.0)-tjänster över ett robust Ethernet med felsäkerhet och prestanda i högsta klassen. Nätets optiska lager är också av stor betydelse eftersom den ovanliga bandpass-arkitekturen gör att nätet kan byggas utan förstärkare utanför de centrala noderna. Detta gör nätet mycket enklare att hantera och minskar kostnaderna, eftersom man kan använda enhetliga konfigurationer för alla kundplacerade noder utan krav på komplexa installationsprocedurer.

Mark Burton, Vice President Europe för Transmode säger: ”Vi är mycket glada över att kunna annonsera ännu en ny kund i Europa. Affären är ett utmärkt exempel på hur vi samarbetar med en ekosystempartner för att vinna en upphandling. Transmode kunde än en gång visa sin förmåga att flexibelt anpassa lösningen till kundens behov.”

I ytterligare en pressrelease idag annonserar Transmode att APFUTURA med hanteringssystemet APEX för yttre fasta nätelement nu deltar i EnlightenTM ekosystem. Klicka här för mer information.

För ytterligare information kontakta:

Jon Baldry
Technical Marketing Director
Transmode Systems AB
Telephone: +44 (0)7766 146 440
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som gör det möjligt för fasta och mobila nätoperatörer att kostnadseffektivt hantera de ökande kapacitetsbehov som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik. Bolagets lösningar ingår i nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster. Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som till exempel Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 45 000 system hos fler än 550 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Om APFUTURA
APFUTURA är en systemintegratör specialiserad på transport- och accessfiberlösningar. Företagets ingenjörer, installerar och supporterar fibernät över hela världen, med supportavtal i Europa, Afrika och Centralamerika.

Med företagets erfarenhet av fiberdesign så har APFUTURA utvecklat en utomhusanläggning för drift och underhåll av fiber, APEX (http://apex.apfutura.net), vilket underlättar nätplanering och drift av fibernät.

APEX är integrerad med Transmodes driftsystem TNM, för att tillhandahålla en gemensam styrningsplattform för aktiv och passiv utrustning.

För ytterligare information om APFUTURA, besök www.apfutura.net

Om Cabildo Insular de Tenerife
Cabildo Insular de Tenerife, grundat 1913, är Teneriffas styrande förvaltning och ansvarig för all lokal förvaltning på ön. Under 2010 startade förvaltningen Alix-projektet, som bestod av tre olika projekt: en internationell undervattenskabelstation som ger internationella anslutningsmöjligheter med Europa och Afrika (Canalink projektet), ett högtillgängligt datacenter och en svart fiber ring runt ön som ansluter hela ön med D-Alix (AITT and it3 projects).

För ytterligare information om ”Cabildo Insular de Tenerife” och Alix projektet besök www.tenerife.es och http://goo.gl/3bGTFj

Pressmeddelande (PDF)


background image