Liberty Global bygger 100G metronät med Transmodes TM-Series

Transmode, en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar, meddelar idag att Liberty Global, världens största internationella kabelTV-operatör har börjat bygga 100G nät i Europa med Transmodes TM-Series plattform. Liberty Global’s nya 100G metro- och regionalnät är avsedda att hantera den ökande trafikkapacitet som företagsgruppens olika verksamheter kräver.

Liberty Global är världens största internationella kabelTV-operatör. Företagsgruppen är verksam i hela Europa och mycket framgångsrik med sina höghastighetstjänster för konsumenter och företag. Detta har lett till en avsevärd trafiktillväxt i de länder där företaget finns. Företagets framgångar innebär både fler kunder att betjäna och en högre genomsnittlig bandbredd per kund eftersom Liberty Global erbjuder några av de högsta datahastigheterna på respektive marknad.

För att möta efterfrågan på bandbredd uppgraderar Liberty Global nu sina befintliga metro- och regionalnät till 100G. De första 100G-systemen installerades under Q4 2014 och utbyggnaden har fortsatt under Q1 2015 med ytterligare etapper planerade. Liberty Global valde att använda Transmodes lösning med pluggbar optik för 100G metronät, dels för att det var det mest ekonomiska alternativet, men också för att lösningen utnyttjar befintliga chassin och är mycket energisnål.

Jan Lindgren, VP Network Engineering för Liberty Global säger: ”Transmodes 100G lösning för metronät har varit enkel att installera och att använda för våra tekniker. Vi kan nu skapa de höghastighetslänkar och få den flexibilitet som vi behöver för kapaciteten på våra internationella förbindelser. Transmode är en pålitlig leverantör och deras produkter har visat sig vara tillförlitliga på de marknader där vi har installerat dem.”

”100G-lösningen för metronät har installerats i våra befintliga chassin utan att något extra utrymme har gått åt, samtidigt som vi har kunnat hålla nere energiförbrukningen.” fortsätter han. ”Vi fortsätter att hantera viktig trafik i tätorterna på ett säkert sätt och vi har nu tagit steget till 100G i metronäten för att säkerställa att vi ska kunna möta det ständigt växande kravet på bandbredd från våra kunder.”

Mark Burton, Vice President Europe för Transmode säger: ”Vi är mycket glada åt att Liberty Global har börjat använda vår 100G-lösning för metronät i flera av sina nät i Europa. Vår innovativa teknik inom 100G metro- och regionalnät har visat sig vara mycket efterfrågad av våra kunder. I det här fallet har också det goda samarbetet mellan våra försäljningsteam i de olika länderna och Liberty Globals teknikerteam varit mycket viktigt. Vi ser fram mot att kunna utöka vårt samarbete med Liberty Global och att få bidra till företagsgruppens fortsatta framgångar.”

För ytterligare information:

Jon Baldry
Technical Marketing Director
Transmode Systems AB
Telephone: +44 (0)7766 146 440
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som låter fasta och mobila nätoperatörer hantera behovet av mer kapacitet från den snabba tillväxten av video- och datatrafik på ett kostnadseffektivt sätt. Bolagets lösningar är viktiga beståndsdelar i nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster. Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode, med huvudkontor i Stockholm, är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 50 000 system hos fler än 650 fasta och mobila teleoperatörer, kabelTV-operatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Om Liberty Global
Liberty Global är världens största kabelTV-operatör, verksam i 14 länder. Liberty Global ansluter människor till den digitala världen och låter dem upptäcka och utforska dess oändliga möjligheter. Liberty Global’s marknadsledande triple-play-tjänster levereras över framtidssäkra nät och innovativa teknikplattformar till 27 millioner kunder som abonnerar på 56 millioner TV-, bredband- och telefonitjänster (per den 31 december 2014).

Liberty Global’s konsumentvarumärken omfattar bl a Virgin Media, UPC, Ziggo, Unitymedia, Kabel BW, Telenet och VTR. I företagsgruppen ingår även Liberty Global Business Services som är dess kommersiella division och Liberty Global Ventures som är dess investeringsfond.

För ytterligare information om Liberty Global, besök www.libertyglobal.com

Pressmeddelande PDF


background image