Tung rekrytering leder svenska OP5:s USA-äventyr

IT24 har tidigare skrivit om svenska mjukvarubolaget OP5 och dess internationella ambitioner. Nu är det alltså dags för nästa steg, och det sker genom att öppna ett kontor och på allvar etablera sig i USA.

Styrelseordförande Tom Nyman, som representerar största ägaren Pod Investment, säger att han är mycket nöjd över att ha lyckats rekrytera konkurrenten Solarwinds säljboss Theresa Henson till att leda verksamheten i Nord- och Sydamerika.

– Hon har varit med att bygga upp Solarwinds, som är lite av the holy grail i monitoreringsvärlden, så det är en fantastisk rekrytering, säger Tom Nyman.

Det nya kontoret öppnas nu i dagarna, men redan tidigare har OP5:s produkter funnits på plats på den amerikanska marknaden.

– Vi har redan kunder i USA som vi stöttar, och det är riktigt starka varumärken som Apple, Comcast och Time Warner. Totalt har vi ett 30-tal kunder, och har en tydlig partnerstrategi, där vi har ett antal partner som vi jobbar med, säger Tom Nyman, som svarar så här på hur stor den amerikanska verksamheten är i dagsläget.

– I steg ett kommer vi att vara fyra-fem personer. Vår ambition är att det här ska växa och bli något stort i USA.

Tom Nyman ser fram emot en ny resa. Han är även ordförande i Transmode, ett bolag som är på väg att köpas upp av amerikanska Infinera för drygt 3 miljarder kronor.

– Det här är ytterligare ett spännande svenskt teknikbolag som är på frammarsch. Nu gäller det att växa. Vi etablerade oss nyligen i Tyskland och nu är det dags för USA. Vårt övervakningsverktyg är helt skalbart och kan användas av både mindre företag och stora företag. Och just att vi har en skalbar mjukvara tror jag innebär att vi har en chans att göra ett stort avtryck i USA, säger han.

Utöver Solarwinds är det främst jättar som HP och IBM som utgör konkurrensen för OP5 på den amerikanska marknaden.

– På mindre kunder är det Solarwinds, men går vi mot lite större kunder är det nog mer HP och IBM som vi tampas mot.


background image