Cable Color väljer Transmode för sitt högkapacitetsnät i Honduras

Transmode, en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar, meddelar idag att man i samarbete med NEC har levererat ett högkapacitetsnät till Cable Color i Honduras. Det nya paketbaserade optiska nätet har byggts för att möta Cable Colors snabbt växande kapacitetsbehov. 

Cable Color, som är en kabel-TV-leverantör i Honduras, upplever ett snabbt växande bandbreddsbehov för sina TV-tjänster till konsumenter, särskilt HDTV, och till nya datatjänster. Med Transmodes utrustning kan Cable Color bygga det optiska högkapacitetsnät som behövs för att möta både dagens och morgondagens krav. Nätet har konstruerats och levererats av Transmodes globala försäljningspartner NEC.

Nätet är byggt med Transmodes TM-Series och utnyttjar plattformens Lager-2-funktioner som är särskilt lämpade för hantering av video- och datatrafik. Nätet använder Transmodes Ethernet Muxponder (EMXP II) 120 som ger 120G Ethernet-switching med 12 stycken 10G transpondrar, integrerat på ett enda instickskort.

Det paketbaserade optiska nätet täcker den norra delen av Honduras med viktiga noder i industristaden San Pedro Sula i Honduras, men sträcker sig också till Puerto Barrios i Guatemala, där det är sammankopplat med Cable Colors nät i Guatemala. Det nya nätet drar nytta av att Transmodes utrustning är mycket energisnål och har ett kompakt byggsätt, något som sparar både ström och utrymme. Cable Color kan nu transportera digitala TV-signaler och data över en mycket avancerad paketbaserad optisk infrastruktur.

En talesperson för Cable Color säger: ”Vårt viktigaste mål är att erbjuda alla våra kunder höghastighetstjänster av bästa kvalitet via vårt fiberoptiska nät. NEC, tillsammans med Transmodes teknik, har hjälpt oss att bygga ett mycket effektivt, flexibelt och skalbart optiskt nät. Nu kan vi utvidga vårt HDTV-erbjudande och erbjuda högre datahastigheter som möter våra kunders växande krav.”

Björn Andersson, Vice President Americas på Transmode säger: ”Vi är mycket glada att vi har fått ännu en ny kund i Centralamerika genom vårt långvariga samarbete med NEC. Det här projektet visar både hur bra vår teknik passar för kabel-TV-marknaden och att vårt nära samarbete och partnerskap med NEC leder till lyckade affärer världen över.”

För ytterligare information, kontakta:

Jon Baldry
Technical Marketing Director
Transmode Systems AB
Telephone: +44 (0)7766 146 440
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Cable Color
Cable Color började erbjuda tjänster i staden Tegucigalpa och har drivet av stor efterfrågan snabbt utökat sitt erbjudande till många andra städer i Honduras, t ex Valle de Angeles, Santa Lucia, Comayagua, Siguatepeque, Choloma, Omoa, Puerto Cortes, Villanueva, San Pedro Sula, Santa Rosa de Copan och La Ceiba. Företaget fortsätter att växa och att täcka in ett allt större geografiskt område.

Cable Color var den första leverantören att överföra kabel-TV via optisk fiber i Honduras och även först med egna fiberkablar till Puerto Cortes och Tegucigalpa. Företaget fortsätter att erbjuda sina kunder innovativa kommunikations- och underhållningstjänster som kabel-TV, Internet, telefoni och datakommunikation av högsta kvalitet. Cable Color är alltid tidigt ute med ny teknik och fokuserar på att erbjuda en förstklassig kundtjänst för att leva upp till sitt motto: ”Mer än ett kabel-tv-bolag – ger tillgång till världen”.

Cable Color har blivit internationellt uppmärksammat, t ex med Arroba Gold Bizz Awards, för sin kvalitet och sin förstklassiga kundtjänst.

För mer information om Cable Color, besök www.cablecolor.hn

Om NEC Corporation 
NEC Corporation är ledande på att integrera IT och nättekniker på ett sätt som gynnar affärsverksamhet och människor i hela världen. Genom att erbjuda produkter och lösningar som kombinerar företagets expertis och globala resurser möter NEC’s avancerade teknik kundernas komplexa och ständigt föränderliga behov. NEC tillför mer än 100 års samlad erfarenhet av hur teknisk innovation kan förverkliga idéer hos människor, företag och i samhället.

För mer information om NEC Corporation, besök www.nec.com. 

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som låter fasta och mobila nätoperatörer hantera det behov av mer kapacitet som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik på ett kostnadseffektivt sätt. Bolagets lösningar är viktiga beståndsdelar av nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster. Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 50 000 system hos fler än 650 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För mer information om Transmode, besök www.transmode.com

Pressmeddelande (PDF)


background image