Transmode utökar EMXP IIe familjen med ett nytt kort för kompakta och energisnåla 10G paketbaserade optiska nät

Transmode annonserar idag tillgänglighet av den senaste medlemmen i EMXP IIe familjen, EMXP IIe 240, som erbjuder mycket kompakt och energisnål 10G Ethernet-switching för tillämpningar av Metro-Edge P-OTS applikationer.

Transmode är en ledande leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar för metro- och regionalnät (P-OTS), dvs nätlösningar som integrerar lager 2 Ethernet i den optiska plattformen. Transmode levererar dessa lösningar över hela världen och företaget var den största leverantören av P-OTS-produkter i EMEA under 2014 enligt analysföretaget IHS Infonetics.

Transmodes EMXP II/IIe familj kombinerar det bästa av optisk transport och Ethernet inklusive MEF Carrier Ethernet 2.0 (CE2.0) tjänster, MPLS-TP och OTN-transport. EMXP-familjen möjliggör Ethernet- och MPLS-TP-tjänster med marknadsledande transportprestanda som ultra-låg fördröjning och inget jitter, vilket garanterar högsta möjliga tjänstekvalitet. Familjens kort stöder också SyncE och 1588v2 för hantering av mobiltrafik och annan trafik med extra höga krav på synkronisering.

Det nya EMXP IIe 240 kortet har utökad kapacitet och fler portar och stöder nu hela 240G icke-blockerande switching och 24 x 10G portar, allt på en enda insticksenhet. Varje 10G-port stödjer antingen ”client” eller ”long reach” (1500-2000 km) optik med avstämbar DWDM-optik och felkorrigering (Forward Error Correction, FEC) via standard GFEC eller super-FEC. Den valda uppbyggnaden med 24 st 10G transpondrar och en central 240G switch på samma kort ger mycket hög packningstäthet av 10G-portar och en strömförbrukning så låg som 5W per 10G-port även när DWDM-optik används för alla portar.

Magnus Grenfeldt, Vice President Product Management för Transmode säger: ”Metro P-OTS är det snabbast växande segmentet på hela den optiska marknaden och vår unika EMXP-familj av paket-optiska transport switchar adresserar redan detta segment med framgång. Den nya familjemedlemmen ökar vår förmåga att hantera 10G-förbindelser både vad gäller switching-kapacitet och packningstäthet och är en perfekt bas för att stödja övergången till 100G längre in i näten.”

EMXP-familjen stöder 1G, 10G, och 100G Ethernet med tillämpningar från kundanslutning till kärnnät. Aktuell programvara för hela familjen stöder nya och avancerade P-OTS-funktioner som ”Advanced 1+1″ och ”N+N Multi Chassis LAG” samt ”Ring on LAG” redundans som medger extremt tillförlitliga nätarkitekturer.

För ytterligare information kontakta:

Jon Baldry
Head of Marketing
Transmode Systems AB
Telephone: +44 (0)7766 146 440
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som låter fasta och mobila nätoperatörer hantera det behov av mer kapacitet som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik på ett kostnadseffektivt sätt. Bolagets lösningar är viktiga beståndsdelar av nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster.

Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 50 000 system hos fler än 650 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Pressmeddelande PDF


background image