Transmode påbörjar leveranser till ledande kabel-TV-operatör i USA

Transmode, meddelar idag att företaget har inlett leveranser till en ledande kabel-TV-operatör i Nordamerika. 

Efter en period av framgångsrik produktutvärdering och testning hos kabel-TV-operatören har Transmode nu fått de första beställningarna på sin TM-Series plattform för användning i specifika tillämpningar. De inledande beställningarna avser mindre projekt och man kan förvänta sig att det kommer att ta tid innan affärernas omfattning växer. Det är Transmodes bedömning att potentialen för affärer med denna kund emellertid är goda på längre sikt.

Karl Thedéen, VD för Transmode, säger: ”Vi befinner oss i ett tidigt skede av relationen med den här kunden och de inledande leveranserna är för närvarande små, men det här projektet är ett utmärkt exempel på de framsteg som vi gör i Nordamerika. Affären visar inte bara på att vi kan dra nytta av våra erfarenheter från den europeiska kabel-TV-marknaden, där vi är utomordentligt starka, utan också på att vi har lyckats i vårt arbete de senaste åren med att anpassa vårt amerikanska team för tillväxt och för att selektivt kunna adressera större konton i regionen.”

För ytterligare information:

Jon Baldry
Head of Marketing
Transmode Systems AB
Telephone: +44 (0)7766 146 440
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som låter fasta och mobila nätoperatörer hantera det behov av mer kapacitet som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik på ett kostnadseffektivt sätt. Bolagets lösningar är viktiga beståndsdelar av nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster.

Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 50 000 system hos fler än 650 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Pressmeddelande PDF


background image