Transmode annonserar nästa generations kompakta och energisnåla Terabit Packet Transport Switch

Transmode, annonserar idag PT-Fabric, nästa generations modulära switchinglösning som tar paketbaserad transport och Ethernet switching till terabit-nivå i metro access, metro aggregation och metro core nät samt stödjer 100G-nät.

Transmodes PT-Fabric utökar företagets Native Packet Optical arkitektur till att omfatta terabit switching genom en ny EMXP III paket-optisk transport switch försedd med optiskt frontplan och med stöd för upp till 960 Gbit/s switching på ett enda kort. Det innovativa optiska frontplanet utnyttjar för första gången superdator-tekniken VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) i en utrustning för datatransport. Det nya frontplanet bildar en PT-Fabric genom att förbinda EMXP III switchen med 10G och 100G I/O-moduler eller direkt med switchar och routrar från andra leverantörer.

Frontplanet gör att PT-Fabric kan installeras i vilken kombination som helst av lediga kortplatser i enstaka eller multipla TM-Series chassin ochi samtliga av de cirka 20 000 mellanstora och stora TM-Series chassin som hittills har levererats. Ett chassi kan innehålla flera PT-Fabrics, vilket medger upp till totalt 4 terabit switching i ett enda chassi.

Tack vare PT-Fabrics lågtaeffektbehov, endast 20 W per 100G vid bestyckning med åtta 100G-portar, och med sin mycket höga switching-täthet är PT-Fabric marknadsledande när det gäller strömförbrukning och utrymmeskrav för produkter av den här typen. Leverans av PT-Fabric planeras kunna börja i fjärde kvartalet 2015.

Sten Nordell, Chief Technology Officer för Transmode säger: ”Transmode har alltid varit en föregångare när det gäller den snabba migrationen till paketbaserade optiska lösningar för metro och regionala nät. Vi var också den största leverantören av P-OTS produkter i EMEA under 2014 för det här segmentet enligt analysföretaget IHS Infonetics. Med PT-Fabric kan vi skala upp våra P-OTS-nät till terabit-switching och verklig 100G-transport. Vi gör detta samtidigt som vi bevarar Transmodes kärnvärden av kostnadseffektivitet under hela produktens livslängd kombinerat med högkvalitativa transportprestanda när det gäller fördröjning, överlägsen synkronisering och avancerad Ethernet- och MPLS-TP-funktionalitet.”

Native Packet Optical arkitekturen sträcker sig nu från kundplacerad ändutrustning till EMXP II/IIe familjen för 1G/10G till 10G/100G metroaggregering och nu också den nya PT-Fabric för 10/100G metronät. Alla delar av arkitekturen har stöd för en och samma CE2.0-baserade funktionalitet med gemensam programvara som täcker tillämpningar från kundplacerad utrustning till core nätet. Aktuell programvara för EMXP familjen stöder nya och avancerade P-OTS-funktioner som ”Advanced 1+1″ och ”N+N Multi Chassis LAG” samt ”Ring on LAG” redundans som medger extremt tillförlitliga nätarkitekturer.

För ytterligare information kontakta:

Jon Baldry
Head of Marketing
Transmode Systems AB
Telephone: +44 (0)7766 146 440
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som låter fasta och mobila nätoperatörer hantera det behov av mer kapacitet som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik på ett kostnadseffektivt sätt. Bolagets lösningar är viktiga beståndsdelar av nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster.

Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 50 000 system hos fler än 650 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Pressmeddelande (PDF)


background image