Sogetel gör omfattande utbyggnad av sitt nät med utrustning från Transmode

Transmode, meddelar idag att den kanadensiska operatören Sogetel har uppgraderat sitt optiska transportnät med utrustning från Transmode för att öka både räckvidden och kapaciteten över Quebec. Det nya nätet levererar högre hastighet och kapacitet för Sogetels metronät i fler än 20 städer i delstaten, inklusive Montreal och Quebec City. 

Sogetel är ett av de största oberoende, inhemska, telekommunikationsföretagen i Kanada. Företaget erbjuder alla typer av teletjänster inklusive fast och mobil telefoni, TV, Internet och molntjänster. När Sogetel hade bestämt sig för att göra en större investering i sin infrastruktur för att höja nätets kapacitet så vände man sig till Transmode, eftersom man sedan tidigare redan har ett utmärkt samarbete med den lokala representanten Sak Data och Transmode.

Sogetels nya paketbaserade optiska system är baserat på Transmodes TM-Series och ökar kapaciteten i det regionövergripande nätet väsentligt. Nätet förkonfigurerades vid Transmodes huvudkontor i Stockholm och transporterades och installerades sedan på bara två veckor av Transmodes tekniker och Sak Data. Installationen gjordes dessutom utan att några redan driftsatta tjänster stördes.

Det nya nätet kan vid behov lätt uppgraderas med integrerade Lager-2 paket-optiska funktioner, transpondrar för 100G eller mer och med ROADMs, allt i samma chassin, vilket ger Sogetel en helt skalbar och flexibel infrastruktur som kan möta de växande kundkraven. Data Center Interconnect och Business Ethernet Access är två tjänster som växer snabbt i Quebec och Sogetel kan nu utöka sina erbjudanden inom dessa områden med hjälp av Transmodes lösningar. Sogetel är sedan tidigare kund hos Transmode och flexibiliteten hos den tidigare TS-Series gjorde att det fanns en enkel uppgraderingsväg till det nya nätet baserat på TM-Series.

Isis Thiago de Souza, VP Technology and Business Development för Sogetel säger: ”Vi är mycket glada över att det har varit så lätt att uppgradera vårt nät. Våra tekniker fick utbildning på plats i Kanada på bara två veckor av teamet från Transmode och Sak Data. Den smidiga övergången till det nya nätet gjorde att våra kunders verksamheter inte påverkades och att vi nu kan öka kapaciteten och tjänsteutbudet som de önskar.”

Björn Andersson, Vice President Sales North America för Transmode säger: ”Genom att vinna det här viktiga nätutbyggnadskontraktet har Transmode ännu en gång kunnat visa på en kostnadseffektiv uppgraderingsväg baserad på den modulära uppbyggnaden och flexibiliteten hos våra system. Sogetel har utökat nätets kapacitet och förmåga till ett lägre pris än vad ett helt nytt nät skulle kosta, alltså med minsta möjliga investeringskostnad för att få förbättrad prestanda och högre effektivitet.”

För ytterligare information, kontakta:

Jon Baldry
Head of Marketing
Transmode Systems AB
Telephone: +46 8 506 882 71
Email: jon.baldry@transmode.com

Om Transmode
Transmode är en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar som låter fasta och mobila nätoperatörer hantera det behov av mer kapacitet som skapas av den snabba tillväxten av video- och datatrafik på ett kostnadseffektivt sätt. Bolagets lösningar är viktiga beståndsdelar av nästa generations optiska höghastighetsnät och stöder tjänster som fast och mobilt bredband, video och molntjänster.

Transmodes lösningar ökar kapaciteten, flexibiliteten och funktionaliteten i metronät och regionala nät och är baserade på våglängdsmultiplexering (Wavelength Division Multiplexing, WDM) och transporttekniker som Ethernet. Transmodes Native Packet Optical 2.0-arkitektur skapar viktiga fördelar för kunder i form av kostnadseffektiva Ethernet-tjänster, extremt låg fördröjning, låg strömförbrukning och framtidssäker nätdesign.

Transmode med huvudkontor i Stockholm är noterat på NASDAQ OMX, Stockholm (TRMO). Sedan år 2000 har företaget installerat mer än 50 000 system hos fler än 650 fasta och mobila teleoperatörer, kabelteveoperatörer, Internetleverantörer samt större företag och offentliga förvaltningar i över 50 länder över hela världen.

För ytterligare information om Transmode, besök www.transmode.com

Om Sogetel
Sogetel är en av de största oberoende inhemska teleoperatörerna i Quebec, Kanada. Företaget tillhandahåller telefoni till hushålls- och företagsabonnenter och ett komplett sortiment av andra telekommunikationstjänster som TV, Internet och mobiltelefoni.

Sogetel erbjuder avancerad optisk transmission, bredbands Internet, datadrift, IP-telefoni och specialiserade röst- och videotjänster baserade på IP till sina företagskunder. Företagets dynamiska och framtidsinriktade strategier innebär att man kan erbjuda de bästa möjliga kommunikationslösningarna för kanadensiska företag och hushåll.

För mer information om Sogetel, besök www.sogetel.com/

Om Sak Data
Sak Data erbjuder både utskrifts- och nätlösningar till sina kunder. Sak Data är specialister på att erbjuda robusta, hållbara, skrivare och lösningar för datanät och kommunikation. Grundat 1977 har Sak Data knutit täta band med flera av världens ledande tillverkare och företaget kan erbjuda sina kunder de senaste och bäst lämpade teknologierna för deras skiftande behov.

För mer information om Sak Data, besök www.sakdata.com

Pressmeddelande PDF


background image