OP5 tillsätter ny VD med internationell erfarenhet

OP5 presenterar Jonas Vestin som ny VD och koncernchef, tillsatt för att stödja företagets internationella expansion. Jonas ersätter tidigare VD Daniel Maurer och tillträder omedelbart.

- Den affärskritiska aspekten och komplexiteten kring IT ökar i alla branscher. Att ha full kontroll över sin IT är viktigare än någonsin. OP5:s möjlighet att ge kunden en fullservicebevakning av all IT-infrastruktur passar väl in i framtiden, säger Jonas.

Jonas har tidigare arbetat som VD och koncernchef för Pricer AB (PRIC B) som är världsledande inom elektroniska hyllkantsetiketter för detaljhandeln. Innan Jonas kom till Pricer arbetade han som affärsområdeschef för Eltel Networks AMM och var VD för Eltel Smart Meter Oy inom Eltel Networks AB (ELTEL). Eltel säljer tekniska tjänster, främst inom energi- och telekomnät.

- Jonas är en kunnig VD med erfarenheter från både produkt- och tjänstesidan inom mjukvara och IT. Han har spenderat över 20 år med att bygga upp sina kunskaper om den moderna kunden och hans utnämning är en inblick i vad som komma skall. En framtid som hela företaget är angeläget om att förverkliga tillsammans, säger medgrundare Jan Josephson.

Innan Jonas arbetade på Eltel var han anställd på Oracle (ORCL) i 16 år. Fem av dessa år spenderades i en konsultroll där han arbetade med service och projekt, för att sen övergå till försäljning. Han har haft flera ledande positioner inom Oracle Sverige, internationellt inom Oracle EMEA och slutligen på Oracle UK. Jonas har en Executive MBA i ekonomi från ENPC School of International Management i Paris och en kandidatexamen i systemvetenskap från Uppsala universitet.

OP5 utvecklar mjukvaror som hjälper IT övervaka sin verksamhet och levererar tjänster som bidrar till verksamhetens resultat. OP5 övervakar allting från små men affärskritiska applikationer till stora IT-miljöer med distribuerad hårdvara, applikationer och tjänster. OP5 har kunder världen över som uppskattar kompletta lösningar med produkter, kompetens och support som både är lätt att komma igång med och skalbara för framtida behov.


background image